dinsdag, 4. september 2018 - 16:43 Update: 04-09-2018 20:41

Identiteit bekend van schutter bij liquidatie Karel Pronk

Identiteit bekend van schutter bij liquidatie Karel Pronk
Foto: Facebook
Delft

De politie en het Openbaar Ministerie hebben dinsdagavond de identiteit openbaar gemaakt van de man die op dinsdag 7 augustus in Delft Karel Pronk heeft doodgeschoten. Zijn naam en foto werden getoond in de programma's Opsporing Verzocht en Team West.

Op dinsdag 7 augustus kreeg de politie rond 11.35 uur melding dat er geschoten zou zijn bij koffiehuis Het Kalf aan het Kalverbos in Delft. Ter plaatse probeerden agenten nog het leven te reden van het 60-jarige slachtoffer Karel Pronk, maar hun inspanningen mochten niet meer baten.

Dankzij camerabeelden en verschillende getuigen werd al vrij snel duidelijk wie de schutter was. Omdat deze man sinds de schietpartij spoorloos is, heeft de hoofdofficier van justitie van het parket Den Haag toestemming gegeven om vandaag zijn naam en foto openbaar te maken.

De identiteit werd besproken in de programma's Team West en Opsporing Verzocht. In Opsporing Verzocht was ook een uitgebreide reconstructie te zien van wat er zich die dag afspeelde bij het koffiehuis.

De verdachte wordt na de uitzendingen op de (inter)nationale opsporingslijst geplaatst.

Categorie:
Provincie: