zondag, 16. september 2018 - 14:49 Update: 16-09-2018 15:42

Onderzoek naar handelen brandweer blussen brand Urbanuskerk

Noorddammerlaan afgesloten voor autoverkeer na brand Urbanuskerk
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amstelveen

Zaterdagavond en zondag hebben de wethouders Herbert Raat, Floor Gordon en Marijn van Ballegooijen poolshoogte genomen bij de Urbanuskerk in de wijk Bovenkerk in Amstelveen. 'Ze spraken met vele bewoners er met het kerkbestuur', zo laat de gemeente Amstelveen zondag weten.

Onderzoek handelen brandweer

Ook komt er een onafhankelijk onderzoek naar de bestrijding van de brand door de brandweer, zo heeft locoburgemeester Herbert Raat laten weten. Zaterdagavond gaven omstanders al aan dat het te lang zou duren voordat de brandweer kon starten met het blussen. Hoewel er geen concrete aanwijzingen zijn dat er iets is misgegaan wordt er wel een onderzoek gestart. 

Noorddammerlaan afgesloten

De brand heeft zaterdagavond de Urbanuskerk ernstig beschadigd. Doordat er zoveel mensen komen kijken naar dit icoon van Amstelveen hebben de collegeleden besloten dat de Noorddammerlaan afgesloten wordt voor gemotoriseerd verkeer om de verkeersveiligheid te kunnen garanderen. De bus rijdt gewoon volgens schema. De gemeente roept iedereen dan ook op om niet met de auto naar het gebied te komen. Maandag komt het college naar Bovenkerk om samen met inwoners te spreken over hoe het nu verder moet.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):