vrijdag, 28. september 2018 - 11:28 Update: 28-09-2018 20:48

P.C. Hoofdhuis UvA ontruimd, 26 aanhoudingen

Studenten bezetten UvA
Foto: Bon
Studenten bezetten UvA
Foto: Bon
Studenten bezetten UvA
Foto: Bon
Amsterdam

De politie is vrijdagmiddag begonnen met het ontruimen van het P.C. Hoofdhuis van de Universiteit van Amsterdam. Men begon met het verwijderen van studenten aan de Spuistraat en de Singel om toegang te krijgen tot het pand. In het pand zijn 26 personen aangehouden inzake lokaalvredebreuk.

De burgemeester van Amsterdam heeft laten weten dat in een gesprek met de driehoek (burgemeester, OM en politie) besloten is dat de bezetters van het P.C. Hoofdhuis om 15.30 uur het pand moesten  verlaten. Omdat zij hier geen gehoor aangegeven hebben, is de poltiie overgegaan tot ontruiming. 

Bezetting

Het P.C Hoofthuis van de Universiteit van Amsterdam (UvA) is sinds vrijdagmorgen bezet door studenten. Aanleiding is een protest tegen gebrek aan diversiteit, de hoge werkdruk en het bezuinigingsbeleid van het kabinet.

Een groep studenten die zich Autonome Universiteit Postcolonial House (PCH) noemt, zijn gekleed in het zwart en dragen maskers. De voordeur van het pand is gebarricadeerd met stoelen en is het pand behangen met spandoeken.

Huisvredebreuk

Het bestuur van de UvA heeft aangifte gedaan bij de politie wegens huisvredebreuk.

 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):
uva