zaterdag, 29. september 2018 - 12:26 Update: 29-09-2018 16:54

Twee zware explosies in Best en Eindhoven richten forse schade aan

Eindhoven/Best

Op nog geen 10 kilometer afstand van elkaar en in een tijdsbestek van 3 uur hebben zich in de nacht van vrijdag op zaterdag in Noord-Brabant twee zware explosies voorgedaan. Rond 03.00 uur vond de eerste explosie plaats op een balkon van een flat in Best en drie uur later was het raak bij een woning in Eindhoven.

Mogelijk verband onderzocht

De politie is een onderzoek gestart naar de twee zware explosies waarbij vooral veel schade werd aangericht maar wonder boven wonder geen gewonden zijn gevallen. Bij het onderzoek wordt ook gekeken naar een mogelijk verband tussen de twee incidenten.

Eerste explosie

Bij een flat aan de Kijkduinstraat in Best was rond 3.00 uur een enorme knal te horen. Op de eerste verdieping van de flat bleek een balkon zwaar beschadigd. De ruiten van de woning waren allemaal gesneuveld en brokstukken van het balkon lagen tot meters van de flat. Het lijkt erop dat er een zwaar explosief op het balkon werd gegooid. De bewoners die in het appartement lagen te slapen, raakten niet gewond.

Tweede explosie

Een paar uur later was het raak in Eindhoven. Bij een woning aan de Keldermansstraat werd rond 6.00 uur een explosief naar binnen gegooid bij de voordeur. Een zware ontploffing was ook hier in de omgeving goed te horen. In de woning was de ravage groot, maar ook hier raakten de aanwezige bewoners niet gewond. Specialisten van de technische recherche hebben in beide woningen onderzoek verricht en sporen veiliggesteld.

Motief

Het is op dit moment volstrekt onduidelijk wie er achter deze actie zit. De recherche gaat met de bewoners in gesprek en onderzoekt of er bijvoorbeeld conflicten spelen die hiermee te maken kunnen hebben. Uiteraard wordt gekeken naar een verband tussen beide zaken, maar daar is vooralsnog niets van gebleken. De politie vraagt de hulp van eventuele getuigen van beide incidenten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):