maandag, 1. oktober 2018 - 21:29 Update: 01-10-2018 21:37

OM eist celstraf voor jongen die vuurwapen meenam naar school

OM eist celstraf voor jongen die vuurwapen meenam naar school
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Haag/Zoetermeer

Maandag heeft het Openbaar Ministerie (OM) 8 maanden cel geëist tegen een 18-jarige jongen die in juni met een vuurwapen op zijn school kwam in Zoetermeer. dit meldt het OM maandag.

Jeugddetentie

Ook vroeg de officier van justitie om van de 6 maanden voorwaardelijke jeugddetentie die verdachte boven het hoofd hingen op het moment van het feit, er 2 ten uitvoer te leggen.

Geen verklaring

Het wapen zou door de jongen aan verschillende medeleerlingen zijn getoond, waarna een van hen de politie belde. Die konden de jongen die donderdagmiddag 21 juni aanhouden. Verdachte heeft het feit bekend, maar niet willen verklaren waarom hij met een wapen naar school ging. Mede vanwege het uitblijven van een verklaring heeft de officier van justitie gemeend een flinke straf te moeten eisen tegen de 18-jarige verdachte.

Locatieverbod

De proeftijd waarin verdachte liep zou wat betreft het OM verlengd moeten worden tot augustus 2020, met toevoeging van diverse voorwaarden waaronder behandeling en een locatieverbod voor Zoetermeer. De rechter doet over twee weken uitspraak.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):