woensdag, 3. oktober 2018 - 9:31 Update: 03-10-2018 9:52

Aantal files fors toegenomen door mooi zomerweer

Aantal files fors toegenomen door mooi zomerweer
Foto: Archief EHF
Den Haag

In het derde kwartaal van dit jaar is de filezwaarte gestegen met 13 procent in vergelijking met vorig jaar, zo blijkt uit recente filecijfers van de ANWB.

Vooral in de maand juli waren er meer files dan vorig jaar. Dit meldt de ANWB. 

Recreatieverkeer

Het afgelopen kwartaal werd gekenmerkt door uitzonderlijk mooi zomerweer. Dat zorgde voor veel recreatieverkeer. Op de wegen in de provincies Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, maar ook in Limburg was het daardoor veel drukker vergeleken met de matige zomer van 2017. Overdag, maar ook gedurende het weekend stroomde het verkeer op deze wegen veel minder door. Ook de vele bermbranden zorgden voor extra oponthoud op de wegen.

20% groei over eerste drie kwartalen

De filezwaarte in 2018 is over de eerste drie kwartalen zo’n 20 procent hoger dan vorig jaar. Dat is vooral merkbaar bij de grootste knelpunten in het Nederlandse wegennet. Automobilisten die dagelijks onderweg zijn op de A27 Utrecht-Breda, de A4 Amsterdam-Rotterdam, de A58 Breda-Eindhoven en op de A15 Rotterdam-Gorinchem hebben dit ervaren. 

Meeste files in de herfst

Het komende kwartaal wordt naar verwachting het drukste van het jaar, volgens de ANWB. Rijden in het donker onder slechte weersomstandigheden zorgt in de herfst voor veel verkeershinder. De ANWB vraagt weggebruikers daarom om extra alert te zijn. Dagelijks ervaart de ANWB dat kleine aanrijdingen zoals kop-staartbotsingen in de file leiden tot veel en onnodig oponthoud.

 

 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):