maandag, 8. oktober 2018 - 16:16 Update: 08-10-2018 21:00

Oss herdenkt tijdens samenkomst spoorongeval

Jim Bakkum zingt nummer 'Schouder' op samenkomst in Oss
Foto: Screenshot YouTube/Jim Bakkum
Oss

Maandagmiddag is in Oss in theater De Lievekamp de samenkomst gehouden voor de direct betrokkenen van het ongeluk met een Stint op de spoorwegovergang in Oss waarbij 4 jonge kinderen om het leven zijn gekomen.

Voetbalstadion TOP Oss

Ook voor de inwoners van Oss en omgeving was er in het voetbalstadion van TOP Oss gelegenheid om de samenkomst op een groot tv-scherm te volgen. 

Theater De Lievekamp

De direct betrokkenen, waaronder familie en kennissen van de slachtoffertjes, hulpverleners zoals politie , brandweer en ambulancepersoneel kwamen op uitnodiging samen in theater De Lievekamp. Voor de samenkomst was een programma opgesteld met diverse sprekers en muziek. Met Osse bijdragen van onder andere Vajén van den Bosch, Iris van Nuland, Fleur van Lith en BrabantTalent, onderdeel van Stichting Oss Cultureel. Ook zanger en acteur Jim Bakkum bracht een eigen lied ten gehore met de titel 'Schouder'. 

Ossenaren welkom in stadion TOP Oss

Inwoners uit de gemeente Oss konden samenkomen in het stadion van TOP Oss. Er stond een groot scherm om het programma uit De Lievekamp te volgen. 

Live-uitzending op tv

De samenkomst was ook live te volgen op tv. Omroep Brabant en DTV Oss-Bernheze zonden het programma uit. Ook was het programma te volgen via een livestream op hun website. NOS zond het programma uit op het digitale themakanaal NPO Nieuws. 

Video nummer 'Schouder' Jim Bakkum

Categorie:
Provincie: