vrijdag, 19. oktober 2018 - 21:25 Update: 19-10-2018 21:38

Verdachte aangehouden voor schieten op coffeeshop in Delft

Verdachte aangehouden voor geweldsincident Delft
Foto: Politie
Zoetermeer

De politie heeft een 17-jarige verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij een poging tot schieten op een coffeeshop in Delft op 8 oktober. De verdachte werd vrijdagmiddag opgepakt in het centrum van zijn woonplaats Zoetermeer.

De verdachte kwam in beeld dankzij binnengekomen informatie. Vrijdag heeft de politie geprobeerd duidelijk te krijgen waar hij verbleef. Toen de verdachte in een winkelcentrum werd gezien, is besloten hem daar meteen aan te houden. Gelet op de aard van het incident waarbij verdachte betrokken zou zijn, is geen risico genomen en is deze aanhouding verricht door het arrestatieteam. Na de aanhouding zijn op twee plaatsen doorzoekingen gestart. Die zijn inmiddels afgerond.

Wat precies de betrokkenheid van de verdachte is geweest, wordt op dit moment onderzocht. Daarbij zit hij vast in beperkingen, wat betekent dat het Openbaar Ministerie ook terughoudend moet zijn met mededelingen over zijn zaak. Om die reden kan het Openbaar Ministerie nu nog niet meer zeggen. Zodra dit wel kan, zal het OM meer informatie naar buiten brengen.

Voor het incident op 8 oktober werd woensdag al een 21-jarige Zoetermeerder aangehouden. Het OM beschikt over aanwijzingen dat hij mogelijk een vluchtauto heeft bestuurd die zou zijn gebruikt. De rechter-commissaris heeft vrijdag zijn voorarrest met 14 dagen verlengd.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):