dinsdag, 23. oktober 2018 - 16:41

Gewonde agent bij aanrijding politieauto

Gewonde agent bij aanrijding politieauto
Foto: MV
Heerlen

Agenten die met grote spoed onderweg waren voor assistentie van een collega in nood hebben dinsdagmiddag een verkeersongeval in Heerlen gehad.

Mishandeling

Een politieagent verzocht bij de ingang van een bankgebouw aan de Honigmannstraat een lastige klant te vertrekken. De man weigerde te vertrekken en mishandelde daarop de agent, die gewond raakte aan zijn hoofd. De politiemedewerker riep daarop de hulp van collega’s in. De vier collega’s die daarop toesnelden, kwamen vervolgens op de Geerstraat met hun dienstvoertuig in botsing met een personenauto.

Aanrijding

Alle slachtoffers, de vier politiemedewerkers uit het dienstvoertuig en de twee inzittenden van de personenauto, zijn uit de auto’s gehaald en ter plaatse door ambulancemedewerkers medisch gecontroleerd. Eén agent is voor medisch onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis en daar inmiddels weer ontslagen.

Beide voertuigen zijn met schade afgevoerd. Het team VerkeersOngevallen Analyse (VOA) en Team Tactische Ondersteuning VerkeersOngevallen (TTOV) onderzoekt de toedracht van de aanrijding. De man die de agent bij het bankgebouw mishandelde, is gearresteerd op verdenking van mishandeling.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: