maandag, 29. oktober 2018 - 14:30 Update: 29-10-2018 14:41

Cash en doorgeladen vuurwapen in Duitse auto aangetroffen

Cash en doorgeladen vuurwapen in Duitse auto aangetroffen
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Capelle aan den IJssel

Het onderbuikgevoel van de agenten, die zondagavond een geparkeerde auto met Duitse kentekenplaten plotseling van een parkeerterrein zagen wegrijden, deed hen vermoeden dat de inzittenden iets te verbergen hadden. Dit meldt de politie maandag.

Geparkeerd bij winkelcentrum

Een geparkeerd staand voertuig met Duitse nummerplaten trok zondagavond rond 23.45 uur de aandacht van surveillerende agenten. Bij het zien van de herkenbare politieauto reed deze namelijk direct het parkeerterrein van winkelcentrum de Koperwiek af. 

Controle

Tijdens de controle bleek dat de bestuurder geen legitimatiebewijs kon tonen. Toen een van de agenten daarop de bestuurder fouilleerde en de auto doorzocht op zoek naar zijn legitimatiebewijs trof deze in de auto een doorgeladen vuurwapen aan samen met een grote som contant geld. Na telling bleek het om 3000,- euro te gaan. 

Aangehouden

De inzittenden, een 35-jarige man uit Schiedam en twee 21-jarige mannen uit Duitsland werden aangehouden. Het geld en het vuurwapen zijn in beslag genomen. De recherche onderzoekt de zaak.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):