woensdag, 14. november 2018 - 16:40 Update: 16-11-2018 13:21

Vier geliquideerde mannen Enschede is 'ongekend incident'

Politie: 'Vier doodgeschoten mannen Enschede is ongekend incident'
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Enschede

De politie in Enschede spreekt over de vondst van vier doodgeschoten mannen in een bedrijfspand aan de Leeuwenhoekstraat van een 'ongekend incident'. De politie, die met een Team Grootschalige Opsporing (TGO) een groot onderzoek is gestart roept ook de hulp in van mensen die mogelijk meer informatie hebben die een belangrijke rol kan spelen in het oplossen van deze zaak.

TGO

'Het TGO van de politie in Oost-Nederland zet op dit moment het onderzoek naar het misdrijf in een bedrijfspand aan de Van Leeuwenhoekstraat in Enschede in volle kracht voort. Hierbij kwamen op dinsdag 13 november kort voor 15.00 uur vier mannen om het leven', aldus de politie.

Vuurwapengeweld

De politie trof in eerste instantie twee overleden personen aan en bij een later onderzoek werden nog eens twee lichamen aantroffen. De slachtoffers zijn vier mannen, waarvan er twee uit Hengelo komen (27 en 34 jaar). De andere twee zijn een 43-jarige man uit Enschede en een 62-jarige man uit Arnhem. Inmiddels is vast komen te staan dat de mannen door vuurwapengeweld om het leven zijn gekomen.

Gedroogde henneptoppen

Het pand, waar de slachtoffers zijn aangetroffen, is bekend bij de gemeente en de politie. Op 20 juni jl. heeft er een integrale controle plaatsgevonden waarbij de politie 17 kilo gedroogde henneptoppen heeft gevonden. Twee personen die hierbij aangehouden zijn, behoren nu tot de slachtoffers. Zij zouden worden gedagvaard en waren in afwachting van hun strafzaak op vrije voeten gesteld. 

Mogelijk verband onderzocht

Of er een verband is tussen de aanhouding van destijds, en het feit dat ze nu slachtoffer zijn geworden van vuurwapengeweld, zal moeten blijken. De laatste controle heeft plaatsgevonden op 16 oktober naar aanleiding van een melding van Enexis. Toen is in het pand niets verdachts aangetroffen. Forensische rechercheurs zijn momenteel onder andere bezig met sporenonderzoek in en rond het pand. Tevens wordt er een buurtonderzoek uitgevoerd.

Tips

Dit misdrijf is een ongekend incident. Naast het doen van zorgvuldig onderzoek willen we ook heel graag in contact komen met personen die meer weten over dit ernstige misdrijf. Zij kunnen contact opnemen met de (gratis) opsporingstiplijn 0800 6070, het politienummer 0900 8844 of anoniem bellen met 0800 7000. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):