donderdag, 22. november 2018 - 13:20

Auto gevonden in zaak poging doodslag op agent

Auto gevonden in zaak poging doodslag op agent
Foto: Politie
's-Hertogenbosch

De politie heeft de auto gevonden die eerder deze maand ingereden is op een motoragent in Den Bosch. De Opel Astra werd donderdagochtend na een tip teruggevonden op de Jan van Brakelstraat in de Bossche wijk De Kruiskamp.

Op vrijdag 9 november reed een nog onbekende man tijdens een achtervolging in Den Bosch in op de motoragent. Kort daarvoor ging de bestuurder ervandoor bij een alcoholcontrole. Uit een blaastest bleek dat hij mogelijk teveel had gedronken. Toen hem gevraagd werd om uit te stappen ging de man er met hoge snelheid vandoor.

Achtervolging

Een motoragent zette direct de achtervolging in. Op de Hoeflaan nam de bestuurder van de auto een enorm risico, door plotseling vol in de remmen te gaan. Hij zette de auto in zijn achteruit en reed vervolgens vol in op de motoragent, die daardoor viel. Met piepende banden ging de auto ervandoor richting de Rijzertlaan, waar het voertuig uit het zicht verdween. De motoragent is in het ziekenhuis behandeld aan zijn been en was flink geschrokken van wat hem was overkomen: “Ik dacht echt dat mijn laatste uur geslagen was”, zo liet de agent meteen na de aanrijding weten.

Onderzoek

Direct na de aanrijding ging de politie op zoek naar de bestuurder van de auto, die wordt verdacht van poging tot doodslag op de agent. Dankzij het kenteken kwam de recherche weliswaar uit bij de eigenaar van de auto, maar die blijkt niet de bestuurder te zijn geweest. Nu de auto is gevonden hoopt de politie meer te weten te komen over de bestuurder en de bijrijder. De Opel is meegenomen voor sporenonderzoek. Het vermoeden is dat de auto kort na het incident is geparkeerd op de Jan van Brakelstraat.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: