maandag, 3. december 2018 - 14:26 Update: 03-12-2018 14:36

OM trekt hoger beroep in bij 15 van de 34 zaken in A7-blokkadezaak

OM trekt hoger beroep in bij 15 van de 34 zaken in A7-blokkadezaak
Leeuwarden

Het Openbaar Ministerie (OM) trekt het hoger beroep in 15 van de 34 zaken in. 'In deze 15 zaken hebben de veroordeelden afgezien van het instellen van hoger beroep tegen het vonnis van de rechtbank in de strafzaak rond de blokkade van de A7 op 18 november 2017', zo laat het OM maandagmiddag weten.

'Berusten in opgelegde straf'

Het OM leidt uit hun beslissing om geen hoger beroep in te stellen af, dat zij berusten in de hun opgelegde straf. Met het intrekken van het hoger beroep in deze 15 zaken wordt de straf die hen is opgelegd, en die veelal conform de eis van het OM was, onherroepelijk.

Geweld en bedreigen

In de overige 19 zaken, waarin ook de verdachten in hoger beroep zijn gegaan, handhaaft het OM het ingestelde hoger beroep. Hoewel de straffen die de rechtbank heeft opgelegd nagenoeg gelijk zijn aan de eisen van de officieren, wil het OM gebruik maken van de mogelijkheid om de feiten waarvoor is vrijgesproken, waaronder de vrijspraak voor het met geweld of bedreigen met geweld verhinderen van een betoging, in hoger beroep opnieuw aan de orde te stellen.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):