vrijdag, 21. december 2018 - 14:33 Update: 21-12-2018 17:31

Inspectie onderzoekt handelen reclassering en politie in zaak vermoorde Humeyra

Inspectie onderzoekt handelen reclassering en politie in zaak vermoorde Humeyra
Foto: FlashphotoNL
Rotterdam

Er komt een onderzoek van de Inspectie Justitie en Veiligheid hoe Reclassering Nederland en de politie Rotterdam hebben gehandeld in de aanloop naar de tragische dood van de 16-jarige Humeyra Ergincanli. Humeyra werd afgelopen dinsdag doodgeschoten in haar school in Rotterdam.

Aanhouding Bekir E. (31) 

Hiervoor is de 31-jarige Bekir E. opgepakt. De verdachte stond onder toezicht van de reclassering. Hij was eerder al veroordeeld voor geweld, recent nog voor bedreiging en mishandeling van Humeyra. Hij had een verbod om contact op te nemen met haar. Het meisje had vorige week tegen hem aangifte van stalking gedaan. Daarover zou zij juist die dinsdagmiddag met de politie gaan praten.

Reclassering en politie

De inspectie onderzoekt hoe reclassering en politie hun taken hebben uitgevoerd, tot aan het incident. Indien nodig zal zij ook onderzoeken hoe eventueel andere betrokken instanties hun werk hebben gedaan. Burgers moeten erop kunnen vertrouwen dat de betrokken organisaties, juist in geval van nood, tijdig en voortvarend optreden.

Plan van aanpak

De Inspectie zal binnenkort een plan van aanpak voor dit onderzoek publiceren. Het onderzoek is bedoeld om lessen te trekken voor de toekomst. Het is geen strafrechtelijk onderzoek. Dat wordt gedaan door het Openbaar Ministerie.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):