zaterdag, 22. december 2018 - 10:13 Update: 22-12-2018 10:19

Onderbuikgevoel agenten leidt tot aanhouding 3 drugsdealers

Onderbuikgevoel agenten leidt tot aanhouding 3 drugsdealers
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Rotterdam

Afgelopen donderdagavond had een huurauto met vreemd rijgedrag een rendez-vous met een Luxemburgse Range Rover. Dit wekte argwaan bij surveillerende agenten.

Onderbuikgevoel

Dat hun onderbuikgevoel haarfijn klopte, bleek wel toen zij naar aanleiding van een controle bij een woning in de wijk Pendrecht belandden. Daar lag 7.500 euro contant geld, een kleine hoeveelheid harddrugs en toebehoren voor de productie van harddrugs. Drie mannen in de leeftijd van 33, 27 en 41 jaar zijn aangehouden. Zij zitten nog vast.

Aan de kant gezet

Surveillerende agenten zagen op donderdagavond in de Rotterdamse wijk Pendrecht een huurauto met opvallend rijgedrag. De auto werd aan de kant gezet. De bestuurder van de auto had een onsamenhangend verhaal, en vertelde dat hij iemand kwam ophalen. De agenten hadden argwaan, maar van een strafbaar feit was geen sprake.

Rondjes rijden

De man vervolgde zijn weg, maar agenten in burger besloten hem te volgen. Aanvankelijk reed de auto quasi wat rondjes door de wijk, waarna de auto aan de Tholenstraat in Pendrecht werd geparkeerd. De bestuurder stapte uit om vervolgens al bellend rond te hangen in een nabijgelegen portiekflat. 

Luxemburgse Range Rover

Toen een Luxemburgse Range Rover kwam aanrijden, volgde er een korte ontmoeting tussen de bestuurders. De agenten vertrouwden het niet en controleerden de bestuurder van de huurauto opnieuw en troffen een sleutel aan die bij een woning aan de Tholenstraat hoorde.

Productie harddrugs

Deze woning bleek volledig ingericht voor de productie van harddrugs. Zo vond de politie er naast een kleine hoeveelheid harddrugs ook nog een drugspers, tientallen zakken en circa 7.500 euro contant geld. De bestuurder van de Range Rover werd even later op de Vaanweg in Rotterdam-Zuid aangehouden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):