vrijdag, 28. december 2018 - 14:23 Update: 28-12-2018 14:32

Insluiper opgespoord door voetafdrukken in rijp op dak

Insluiper opgespoord door voetafdrukken in rijp op dak
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Tilburg

Afdrukken van blote voeten in de rijp op een plat dak hebben de politie vrijdagochtend vroeg geleid naar het adres van een vermoedelijke insluiper. 'Twee verdachten, 20 en 22 jaar, werden aangehouden nadat een bewoonster in de wijk Reeshof op haar slaapkamer geconfronteerd was met een indringer. De verdachten wonen twee huizen verder', zo meldt de politie vrijdag.

Wildvreemde man op slaapkamer

De politie kreeg vrijdag 28 december 2018 omstreeks 06.50 uur een melding van een vrouw in de wijk Reeshof. Ze vertelde dat ze geconfronteerd was met een wildvreemde man op de slaapkamer. Ze was gaan gillen en de badkamer ingevlucht. Daar belde ze 112. 

Rijp op plat dak

De eerste agenten waren binnen enkele minuten ter plaatse. De meldster deed open. De dienders doorzochten de woning. Ze zagen nergens verbrekingen. Wel troffen zij op een van de slaapkamers een raam aan dat helemaal openstond. Dit leidde naar een plat dak. Daarop stonden in de ´rijp´ afdrukken van blote voeten. Een van de agenten klom naar buiten en volgde het spoor. 

Aanhoudingen

Het begon en eindigde bij een raam van een woning twee huizen verder. Hierop is een onderzoek in deze woning ingesteld. Er waren twee mannen, 20 en 22 jaar aanwezig die voldeden aan het signalement van de insluiper. Zij werden aangehouden. De 22 jarige man lag op bed in de kamer met het raam waar het spoor eindigde. Hij verzette zich bij zijn arrestatie. De recherche stelt een nader onderzoek in.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: