zondag, 30. december 2018 - 19:21 Update: 31-12-2018 10:08

Man uur gegijzeld en beroofd in Hengelo

Man gegijzeld en beroofd in Hengelo
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Hengelo

Een man is zaterdagavond omstreeks 18.40 uur enige tijd gegijzeld en daarna beroofd op de Willem de Mérodestraat in Hengelo.

Een man had bij de supermarkt aan de Mérodestraat boodschappen gedaan. Terwijl hij in zijn rode Mazda CX-3 stapte, stapte er aan de passagierszijde een man in die hij niet kende. De man bedreigde de bestuurder met een vuurwapen en dwong de bestuurder weg te rijden in de richting van de P.C. Hooftlaan. Er werd vervolgens rond gereden in de wijk Groot-Driene, in elk geval omgeving P.C. Hooftlaan / Brederostraat / Reviusstraat, maar wellicht ook op andere wegen. Tijdens de rit zijn er meerdere stops geweest. Bij één stop is een worsteling ontstaan tussen de aangever en de verdachte. Vervolgens is weer verder gereden. Vermoedelijk is de verdachte op de Reviusstraat, vlak voor de kruising met de Laan van Driene, uitgestapt en gevlucht.  

Signalement

De dader was een man, mogelijk van Antilliaanse afkomst. Hij was tussen de 20 en 30 jaar oud en tussen de 1.70 en 1.80 meter lang. Hij was gekleed in een donkere broek en droeg een zwarte capuchon met daaronder mogelijk een pet. De man sprak keurig Nederlands met vermoedelijk een Antiliaans accent. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: