zaterdag, 5. januari 2019 - 9:39 Update: 05-01-2019 10:18

'Jonge meisjes jarenlang misbruikt door Rotterdamse atletiektrainer'

'Jonge meisjes jarenlang misbruikt door Rotterdamse atletiektrainer'
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Amsterdam

Een atletiektrainer uit Rotterdam heeft in de afgelopen 35 jaar ongehinderd meerdere meisjes die hij onder zijn hoede had misbruikt.

De meisjes waren in de leeftijd van 11-18 jaar. Zij werden jarenlang misbruikt. In een aantal gevallen leidde dat tot zwangerschappen bij de jonge sportsters. Dit schrijft de Telegraaf zaterdag.

De 58-jarige man was actief bij atletiekvereniging CAV Energie uit Barendrecht en later Haag Atletiek. De krant schrijft dat de man afgelopen zomer een volledige bekentenis aflegde bij een tuchtcollege van het Instituut Sport en Rechtspraak (ISR). Dat was nadat het ISR een onderzoek had gedaan naar zijn 'grensoverschrijdende gedrag' dat al sinds 1983 aan de gang was. De man is voor het leven geroyeerd als lid van de Atletiekunie. De atletiekorganisatie heeft geen aangifte gedaan. Directeur van de Atletiekunie Pieke de Zwart reageert in de krant: 'Dat is aan de slachtoffers.' 

Al in 2009 meldde de voorzitter van Atletiekvereniging CAV Energie al bij de Atletiekunie dat er sprake was van 'grensoverschrijdend gedrag', zoals intieme aanrakingen en massages. De sportbond deed daar nooit onderzoek naar. "Ik heb mij daar destijds over verbaasd", zegt oud-voorzitter André Klomp in de krant.