maandag, 21. januari 2019 - 17:02 Update: 22-01-2019 8:49

Peuter (2) en tiener (15) gewond door rond vliegende kogels Helmond

Peuter (2) en tiener (15) gewond door rond vliegende kogels Helmond
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Helmond

Bij een schietincident in Helmond zijn maandagmiddag een 2-jarige kleuter en een 15-jarig meisje gewond geraakt door de rondvliegende kogels. Dit meldt de politie maandagmiddag.

Gewonden omstanders

Het schietincident gebeurde rond 15.20 uur waarbij door onbekenden op een auto werd geschoten. Bij het schietincident vielen willekeurige slachtoffers. Het gaat om een 2-jarig meisje en een meisje van 15 jaar . Het kindje zat bij haar moeder achter op de fiets en liep een verwonding aan haar been op. Het 15-jarige meisje raakte gewond aan haar arm.

Kapot achterruit

Bij het schietincident is op een auto geschoten in de Molenstraat. De beschoten auto is in deze straat achtergelaten en de inzittenden van het voertuig zijn gevlucht. Dit is de auto met de kapotte achterruit.  De politie is op zoek naar deze personen.

Auto hard weggereden

Na het schieten reed een auto hard weg. Dit voertuig, een groene Opel Astra, is inmiddels teruggevonden op de Wolfstraat in Helmond. Ook uit deze auto zijn mensen gevlucht waar de politie naar op zoek is.

Update 16.45 uur

Inmiddels heeft de politie op het Doorneind een 23-jarige verdachte aangehouden in verband met het onderzoek naar het schietincident. 'Deze zit vast voor verder onderzoek', aldus de politie.

Beide slachtoffers naar ziekenhuis

Bij het schietincident vielen twee willekeurige slachtoffers. Het gaat om twee meisjes uit Helmond van 2 en 15 jaar. Het 2-jarige meisje zat bij haar moeder achter op de fiets toen een kogel haar been raakte. Het 15-jarige slachtoffer liep een schotwond aan haar arm op toen ze op de Molenstraat liep. Ze zijn beiden naar het ziekenhuis gebracht. Het 2-jarige kind ligt nog steeds in het ziekenhuis. Het 15-jarige slachtoffer mocht na behandeling naar huis.

Burgemeester Elly Blanksma

'Ik ben enorm geschrokken van het incident dat heeft plaatsgevonden in het hart van onze binnenstad. Een heftige gebeurtenis en mijn gedachten gaan uit naar de twee jonge slachtoffers en hun familie. Dat dit op klaarlichte dag in een winkelstraat heeft kunnen gebeuren vind ik vreselijk. Onschuldige kinderen die het slachtoffer worden van pistoolschoten: echt totaal onacceptabel', laat burgemeester Elly Blanksma weten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: