maandag, 11. februari 2019 - 8:48 Update: 11-02-2019 16:37

Doodgeschoten man (43) Oss is Turkse eigenaar schoonmaakbedrijf

Dode bij schietpartij in Oss
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Oss

De recherche is een uitgebreid onderzoek begonnen naar een schietincident in de Anna Bijnsstraat in Oss. Een man kwam daarbij vanmorgen om het leven.,

'Meerdere knallen'

Buurtbewoners werden rond 7.45 uur opgeschrikt door meerdere knallen en waarschuwden de politie, die de man kort daarna vond op een parkeerplaats in de straat. Hulp voor het zwaargewonde slachtoffer mocht niet baten. Hij overleed aan zijn verwondingen. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Identiteit

Hoewel de identiteit van het slachtoffer officieel nog moet worden vastgesteld, gaat de politie ervan uit dat het om een 43-jarige bewoner van de Anna Bijnsstraat gaat. De recherche doet onderzoek naar zijn achtergronden en kijkt daarbij bijvoorbeeld ook naar mogelijke conflicten die een verklaring kunnen geven voor wat er is gebeurd. Het slachtoffer is geen bekende van de politie.

Wie weet meer?

Rond 7.45 uur waren er veel mensen in de buurt. Ze hebben mogelijk belangrijke informatie. Sommige mensen hebben kort na het schietincident een auto zien wegrijden met daarin zeker één persoon. Precieze details ontbreken nog, dus informatie over die auto is welkom. Iedereen die meer weet wordt opgeroepen om contact op te nemen met de politie op 0900-8844. Anoniem reageren kan ook: 0800-7000.

Onderzoek

Terwijl in de omgeving wordt gezocht naar getuigen en camerabeelden, gaan specialisten van de technische recherche op de plek van het misdrijf op zoek naar sporen. Dat onderzoek gaat zeker nog tot in de middag duren.

Update:

Volgens buurtbewoners en de Turkse gemeenschap gaat het om een Turkse man van middelbare leeftijd die in de straat woonde. De politie wil dit nog niet bevestigen, aldus Omroep Brabant.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):