donderdag, 14. februari 2019 - 8:03 Update: 14-02-2019 12:34

Grote ravage na dubbele plofkraak op geldautomaat in Utrecht

Grote ravage na dubbele plofkraak op geldautomaat in Utrecht
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Utrecht

In de nacht van woensdag op donderdag is in Utrecht op de Händelstraat een plofkraak gepleegd op een geldautomaat waarbij twee explosies kort op elkaar volgden. Dit meldt de politie donderdag.

Enorme ravage

De plofkraak werd rond 03.30 uur gepleegd. Omwonenden werden opgeschrikt door twee enorme explosies die kort op elkaar volgden en een enorme schade aanrichtten aan het pand. De gevel van het pand werd compleet weggeblazen en de geldautomaat vloog door de explosies naar buiten. Een boven de geldautomaat gelegen dakterras staat op instorten. 

Twee mannen op scooter

De politie heeft een aantal woningen rond de geldautomaat ontruimd omdat er mogelijk nog explosieven waren achtergelaten door de daders 'Twee mannen zijn gevlucht op een witte scooter in de richting van de Daphne Schippersbrug. Ze hebben geen buit gemaakt', aldus de politie. Een zoektocht van de politie naar de daders heeft voor zover bekend niets opgeleverd.

Vier woningen ontruimd

De impact van de plofkraak lijkt groot. In de vroege ochtend zijn vier woningen ontruimd. Twee buurtbewoners hebben zich direct ontfermd over hun buren. De gemeente doet verder onderzoek naar de bewoonbaarheid van de huizen en zorgt indien nodig voor opvang van de bewoners. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: