donderdag, 28. februari 2019 - 7:50 Update: 28-02-2019 12:14

Weer plofkraak Amsterdam, nu op Cornelis Schuytstraat

plofkraak
Foto: Bon
Amsterdam

In de nacht van woensdag op donderdag heeft er opnieuw in Amsterdam een plofkraak plaatsgevonden. 'Dit keer probeerde de daders een geldautomaat aan de Cornelis Schuytstraat te kraken maar dat mislukte', zo laat de politie donderdag weten.

Melding explosie om 03.00 uur

Even voor 03.00 uur krijgt de meldkamer meerdere meldingen dat er een explosie heeft plaatsgevonden. Op de locatie treffen toegesnelde agenten een zwaarbeschadigde geldautomaat aan op het pleintje van de Cornelis Schuytstraat. De daders, vermoedelijk twee personen op een scooter, zijn gevlucht. Het is de daders niet gelukt om buit te maken.

EOD

Van meerdere panden en woningen zijn de ruiten beschadigd als gevolg van de explosie. Vanwege het onderzoek naar de gebruikte explosieven is er een ruim gebied afgezet. De Explosieven Opruimingsdienst van Defensie heeft onderzoek verricht op de locatie. Nadat het gebied door hen is vrijgegeven zijn forensische rechercheurs begonnen met het sporenonderzoek. 

Bewoners binnen blijven

De Cornelis Schuytstraat is afgezet tussen de Valeriusstraat en de Lairessestraat. Bewoners werd enige tijd gevraagd om binnen te blijven tot het onderzoek naar de explosieven was afgerond. Vanaf 07.00 uur konden bewoners hun woningen gewoon weer in- en uit. 

Glasscherven

Vanwege de ruitschade bij meerdere woningen, wordt bewoners geadviseerd om vanwege hun eigen veiligheid, alert te zijn op mogelijke glasscherven in huis. Omdat Liander herstelwerkzaamheden aan het netwerk moest verrichten als gevolg van de explosie, is de stroom er in de straat kort afgeweest.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):