maandag, 4. maart 2019 - 12:44 Update: 04-03-2019 13:12

Topmilitair Marco Kroon aangehouden

Topmilitair Marco Kroon aangehouden a
Foto: Min. Defensie
Den Bosch

Topmilitair Marco Kroon is zondag aangehouden.

Hij zou in de binnenstad van Den Bosch een kopstoot hebben uitgedeeld aan een agent. Kroon is drager van de Militaire Willems-Orde. De politie heeft hem overgedragen aan de marechaussee. Dit hebben betrouwbare bronnen aan het Brabants Dagblad laten weten. 

Een agent zou Kroon in het carnavalsweekend hebben betrapt op wildplassen. Daar werd hij door de politieagent op aangesproken, die vervolgens een kopstoot van Kroon zou hebben gekregen, zo laten getuigen weten. De Koninklijke Marechaussee bevestigt dat er een militair is aangehouden, Om wie het gaat en waarom de militair is aangehouden wil de Koninklijke Marechausse niet naar buiten brengen. Het is gebruikelijk dat strafbare feiten die door militairen gepleegd worden (ook in hun vrije tijd), door de marechaussee onderzocht worden. 

In 2009 ontving Marco Kroon, geboren en getogen in Den Bosch, de hoogste militaire onderscheiding voor getoonde moed in Afghanistan. In 2010 werd bekend dat het Openbaar Ministerie hem verdacht van overtreding van de Opiumwet en verboden wapenbezit. Van het eerste werd hij vrijgesproken. Hij werd wel veroordeeld voor wapenbezit.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: