zaterdag, 9. maart 2019 - 16:56 Update: 09-03-2019 20:08

Zoektocht naar drenkeling van gezonken schip gestaakt

Binnenvaartschip gezonken monding Sloehaven, één persoon vermist
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Vlissingen

In de monding van de Sloehaven in Vlissingen is zaterdagmiddag een binnenvaartschip gezonken. Naar één opvarende wordt nog gezocht.

Het schip begon water te maken en is niet veel later gezonken. Direct nadat er alarm werd geslagen werd een reddingsactie gestart. Twee boten van de KNRM ging naar de plek van het incident.

Tijdens het incident waren er twee personen aan boord van het schip. Eén kon er in veiligheid worden gebracht door een schip wat te hulp school. Het slachtoffer is met onderkoelingsverschijnselen naar een ziekenhuis gebracht.

Naar de tweede opvarende wordt nog gezocht met twee helikopters en twee boten. Uit voorzorg heeft een traumahelikopter standby gestaan om het slachtoffer eerste hulp te verlenen.

Op dit moment kan er niet in het schip worden gezocht vanwege de sterke stroming. Volgens de brandweer vervoerde het schip geen gevaarlijke lading en ligt niet in de vaargeul. 

Update 20.00 uur

De hulpdiensten hebben de zoektocht naar de drenkeling gestaakt omdat het te donker is. Zondag zal verder worden gezocht. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: