vrijdag, 15. maart 2019 - 17:08 Update: 15-03-2019 17:09

Twee jaar jeugddetentie en tbs voor doodsteken 19-jarige op verjaardag

Foto van rechter in toga | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Almelo/Den Ham

Vrijdag is door de rechtbank in Almelo een 19-jarige man veroordeeld tot 2 jaar jeugddetentie en jeugd-tbs voor het doodsteken van een 19-jarige man in Den Ham. Dit heeft de rechtbank vrijdag bekendgemaakt.

Ruzie op verjaardag

Tijdens een verjaardagsfeestje op 31 maart 2018 kreeg de toen 18-jarige man ruzie met het slachtoffer en stak hem meerdere keren met een mes. Het slachtoffer overleed later aan zijn verwondingen.

Jeugdstrafrecht

De rechtbank neemt de adviezen van de deskundigen over en past het jeugdstrafrecht toe. De man loopt door zijn identiteitsproblematiek achter op zijn kalenderleeftijd. Vanwege de vastgestelde ernstige persoonlijkheidsproblematiek en om herhaling te voorkomen is een langdurige en intensieve behandeling nodig in het kader van de PIJ-maatregel (jeugd-tbs). 

Groot verdriet

De man heeft door zijn daad de familie en vrienden van het slachtoffer onherstelbaar leed toegebracht. De ouders en zus van het slachtoffer brachten in hun slachtofferverklaringen op indrukwekkende wijze naar voren tot welk groot verdriet dit heeft geleid. De dood van hun zoon en broer heeft hun leven volledig ontwricht.

Schadevergoedingen

Naast de jeugddetentie en PIJ-maatregel is de man veroordeeld tot het betalen van schadevergoedingen aan de familie van het slachtoffer van in totaal ruim 17.100 euro voor onder andere de begrafeniskosten.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):