zondag, 24. maart 2019 - 16:53 Update: 24-03-2019 19:16

Brand in nieuwbouw woningen in Sint-Oedenrode

Sint-Oedenrode

Kort na 14.00 uur werd de brandweer van Sint-Oedenrode gealarmeerd voor een woningbrand aan de Thorbeckestraat in die plaats. De brand woedde op het dak van een onlangs bewoond hoekhuis, snel werd opgeschaald om voldoende slagkracht voor handen te hebben om brandoverslag naar naastgelegen woningen te voorkomen. Door de snelle inzet van de brandweer kon niet voorkomen worden dat ook het dak van een tweede woning vlam vatte.

De brandweer heeft nog belangrijke spullen voor de geëmotioneerde bewoners uit de woningen gehaald. In alle hectiek hielpen ook brandweermannen in burger mee met onder andere het uitrollen van slangen en het verwisselen van ademluchtcilinders. Machteloos keek men toe hoe de vlammen soms metershoog uit het dak sloegen.

Het gealarmeerde redvoertuig van de brandweer uit Veghel wilde niet starten, de brandweerlieden stonden machteloos op de kazerne maar aarzelde geen moment en lieten via de meldkamer een ander redvoertuig alarmeren. De brandweer zette bij de brand onder meer twee blusvoertuigen, een ladderwagen, een waterwagen, een hulpverleningsvoertuig en overig ondersteunend materieel in. Met de ladderwagen werden dakpannen en zonnepanelen van het dat verwijderd om de vuurhaard te kunnen bereiken.
 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: