vrijdag, 3. mei 2019 - 13:16 Update: 03-05-2019 16:22

Vijf verdachten mishandeling badmeesters Hofbad voorgeleid

zwembad-waterval
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Haag

De vijf verdachten, die afgelopen woensdagavond in het Hofbad in Den Haag zijn aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging van meerdere badmeesters, worden vrijdag 3 mei voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Vechtpartij

In het zwembad ontstond woensdagavond rond 20.00 uur een vechtpartij waarbij ongeveer twintig personen betrokken waren. Bij deze vechtpartij is een badmeester gewond geraakt. Meerdere politie eenheden gingen ter plaatse. Ook is een van de badmeesters in het zwembad bedreigd met een mes. 

Aangifte

Na onderzoek waarbij ook surveillancehonden werden ingezet werd het mes aangetroffen en in beslag genomen voor onderzoek. Tijdens de vechtpartij waren veel bezoekers, waaronder kinderen, getuige van dit incident. De vijf mannen uit Den Haag zijn respectievelijk 22, 19, 18 (tweemaal) en 14 jaar oud. De badmeesters hebben inmiddels aangifte gedaan.

Diepe indruk

De mishandeling en bedreiging hebben een diepe indruk op de slachtoffers gemaakt. De badmeesters zorgen ervoor dat mensen veilig kunnen zwemmen. Dat juist zij zijn mishandeld en bedreigd zorgt voor verontwaardiging bij bezoekers en medewerkers van het zwembad en vele anderen. 

Grondig onderzoek

De politie, het Openbaar Ministerie en de Gemeente Den Haag kijken er zeer serieus naar en doen grondig onderzoek. De verdachten worden nu gehoord over hun mogelijke betrokkenheid. De Gemeente Den Haag heeft de betrokken medewerkers maatschappelijke hulp aangeboden. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: