zaterdag, 8. juni 2019 - 10:16

Man twee keer op één dag aangehouden

Foto van man met handboeien om
Foto: Politie
Tilburg

Een hardleerse man is vrijdag in Tilburg twee keer aangehouden. In de middag was hij verdacht van mishandeling, vernieling en bedreiging en laat op de avond was hij verdacht van vernieling, huisvredebreuk en diefstal. Hij heeft op het bureau overnacht.

Op vrijdag 7 juni 2019 om 13.00 uur worden verschillende politie-eenheden naar de Keldonkstraat gestuurd. Daar zou sprake zijn van huiselijk geweld. Ter plaatse troffen de agenten de verdachte in de woning van zijn vriendin aan. Zijn vriendin bleek met haar kind naar de buren gevlucht te zijn. Er was in de woning ruzie ontstaan tussen de verdachte, 19 jaar uit Drachten, en het slachtoffer. Er was binnen al geweld gebruikt en het was buiten verder gegaan. Het slachtoffer is met haar hoofd tegen een auto geslagen. Ook bedreigde hij de buren die zich snel over het kind ontfermden. De verdachte is aangehouden en naar het bureau gebracht. Er is een proces-verbaal gemaakt en de verdachte heeft een dagvaarding gekregen om zich voor de rechter te verantwoorden. Ook heeft hij van de Officier van Justitie een straatverbod gekregen en een verbod om met het slachtoffer in contact te treden.

Tweede keer

Op vrijdag 7 juni 2019 om 23.15 uur kwam er weer een melding vanaf de Keldonkstraat. Er zou een man ramen vernielen. Verschillende eenheden gingen die kant op. Van de woning van het eerdere slachtoffer was een ruit vernield en ook in de woning waren er spullen kapot. De vrouw was gevlucht en zat bij de buren. In de woning werd niemand meer aangetroffen. Andere buren wisten te vertellen dat de verdachte via hun tuin gevlucht was. De kans bestond dat hij terug zou gaan naar Drachten en zo kon de verdachte korte tijd later op het station aangehouden worden. Hij is ingesloten aan het bureau.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: