maandag, 10. juni 2019 - 19:32

322 schademeldingen na beving Garrelsweer

Foto van scheur in muur door beving - MV
Foto: MV
Garrelsweer

Na de beving bij Garrelsweer om 7.00 uur zondagmorgen zijn er bij Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen (TCMG) tot vandaag 17.00 uur 322 nieuwe schademeldingen gedaan. Zij ontvingen acht meldingen van een acuut onveilige situatie (AOS). Hoeveel meldingen het directe effect zijn van de beving in Garrelsweer, is op dit moment niet te zeggen.

In de afgelopen weken is het aantal schademeldingen aanzienlijk opgelopen door de beving bij Westerwijtwerd op 22 mei. Donderdag 6 juni einde dag stond de teller sinds Westerwijtwerd op 4.474 nieuwe schademeldingen. Dat waren er om 17.00 uur vandaag 5.112.

Acuut onveilige situaties

Van de acht nieuwe meldingen van een acuut onveilige situatie (AOS) werd de AOS-melding in geen van de gevallen gegrond verklaard. Dat betekent dat er geen extra veiligheidsmaatregelen nodig waren.

Effect nog niet te bepalen

Wat het directe effect is van de beving in Garrelsweer, is uit deze cijfers niet op te maken. In een ‘normale’ week kwamen er circa 200 nieuwe schademeldingen bij ons binnen. De toename van het aantal meldingen na de beving bij Westerwijtwerd duurt nog steeds voort. Uit onze cijfers kunnen we nu nog niet vaststellen welke meldingen voortkomen uit Garrelsweer, Westerwijtwerd of bevingen daarvoor.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: