maandag, 24. juni 2019 - 17:24

Man opgepakt voor reeks branden in Grave

Foto van man met handboeien om
Foto: Politie
Grave

De politie heeft maandagochtend een 57-jarige man uit Grave opgepakt voor een reeks branden die de afgelopen jaren in Grave werden gesticht.

Verdachte

Het team hield rekening met de optie dat de branden door dezelfde persoon waren aangestoken: "Dit was onder meer te danken aan informatie van mensen uit Grave. Sommigen noemden ook namen van de mogelijke dader. De frequentie van de branden was echter laag en dat maakte ons onderzoek er niet makkelijker op. De kans om de dader bijvoorbeeld op heterdaad te betrappen werd bijvoorbeeld kleiner."

Arrestatie

De recherche zette het onderzoek door en daardoor kwam een verdachte in beeld: "In overleg met het Openbaar Ministerie besloten wij om de man deze ochtend aan te houden. Hij werd vanmorgen in zijn woning in Grave opgepakt." De verdachte is een bekende van de politie. Hij wordt op dit moment verdacht van twaalf branden sinds 2014 en een bedreiging op 15 mei van dit jaar.

Verheugd

Bewoners hebben aangegeven blij te zijn met de aanhouding. Ook burgemeester Roolvink reageert verheugd: "Het is goed dat het onderzoek van de politie en het Openbaar Ministerie heeft geleid tot de aanhouding van een verdachte. De branden houden mensen in onze gemeente bezig en dat is natuurlijk goed te begrijpen. Ik wacht de verdere ontwikkelingen in het onderzoek af", zo laat de burgemeester weten in een eerste reactie.

De verdachte zit in de cel en wordt verhoord. Het onderzoek gaat onverminderd verder.

Categorie:
Provincie: