zondag, 30. juni 2019 - 16:01 Update: 30-06-2019 16:09

Reanimatie in café mondt uit in vechtincident

reanimatie, uitmonden, vechtpartij, café
Foto: Archief EHF
Nieuwerkerk aan den IJssel

Een 64-jarige man uit Fijnaart raakte zaterdagavond 29 juni onwel in een café aan de Reigerhof.

Er werd direct met reanimatie gestart, maar dat mocht niet baten. Het 64-jarige slachtoffer overleed. Daarna keerde een tweetal cafégangers zich tegen de hulpverleners. Agenten hielden twee verdachten, een 40-jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel en een 41-jarige man uit Fijnaart, aan.

Volgens getuigen raakte de man rond 19.15 uur onwel in het café en startten omstanders direct de reanimatie. First responders van brandweer die op de melding reageerden, waren snel ter plaatse. Toen zij de hulpverlening over wilden nemen, werden zij werden gehinderd door twee beschonken mannen. Toen politieagenten bij het café arriveerden, werden zij ook gehinderd door de twee beschonken mannen. De agenten verzochten hen herhaaldelijk om ruimte te maken, zodat de hulpverleners hun werk konden doen. De twee mannen weigerden deze aanwijzing op te volgen, waarna de situatie escaleerde.

Het tweetal beledigde en bedreigde de aanwezige hulpverleners en gedroegen zich zeer recalcitrant. Toen ze vervolgens de hulpverleners met een stoel te lijf gingen, gebruikten agenten pepperspray en hun wapenstok zodat ze de mannen aan konden houden. Een van de mannen heeft zichzelf verwond toen hij tijdens zijn aanhouding met zijn hand door een ruit sloeg en daarbij een snijwond opliep. Hij is in het ziekenhuis behandeld. Drie politieagenten raakten bij deze aanhouding lichtgewond en deden aangifte van belediging, bedreiging en mishandeling. De politie onderzoekt het incident. De twee zitten vast en worden gehoord.

 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: