maandag, 8. juli 2019 - 20:18 Update: 08-07-2019 20:27

Rotterdammer (18) door arrestatieteam van dak geplukt

arrestatieteam
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Rotterdam

Maandagochtend meldde een bewoner aan de Mathenesserlaan rond 08.00 uur dat hij slachtoffer was geworden van een gewapende overval. Hij liep daarbij een verwonding aan zijn arm op en een gebroken pols. De dader was er zonder buit vandoor gegaan.

Dak

Enkele uren later belden bewoners dat er een onbekende man over de daken van de Mathenesserlaan liep. Hij probeerde via een balkon van een bewoner naar binnen te komen, maar die bewoner zag dat niet zitten. Verschillende mensen waarschuwden de politie. Toen de agenten arriveerden, verstopte de man zich in de goot op het dak. 

Arrestatieteam

Een korpsonderhandelaar werd opgeroepen om de man te overtuigen om zich op een veilige manier over te geven. Omdat hij mogelijk gelinkt kon worden aan de eerdere melding en gewapend kon zijn werd intussen ook een arrestatieteam opgeroepen.

Politiehelikopter

Uiteindelijk was het dat laatste team dat onder toeziend oog van onder andere de politiehelikopter de verdachte kon overmeesteren. In zijn broeksband werd inderdaad een vuurwapen gevonden. Het wapen wordt nader onderzocht en de recherche kijkt of er een verband is tussen de zaken.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: