woensdag, 10. juli 2019 - 13:31 Update: 10-07-2019 13:34

Man doodde eerst zijn vrouw en toen zichzelf door explosie

explosie-woning
Foto: FlashphotoNL
Vlaardingen

De trieste uitkomst van het uitvoerige onderzoek van de politie naar de dodelijke explosie in een woning aan de Van der Waalsstraat in Vlaardingen vorige week vrijdag is dat deze is veroorzaakt door de man zelf. 'Sporen tonen aan dat hij zijn vrouw om het leven bracht', zo laat de politie woensdag weten.

Explosie woning Vlaardingen

De explosie vond vorige week vrijdag even voor 09.00 uur plaats. Door de kracht werd de voorgevel van de woning weggeblazen. Er woedde een korte brand die door de brandweer snel onder controle werd gebracht. Tussen de brokstukken in de woning werden de levenloze lichamen gevonden van een man en een vrouw. 

Onderzoek

Omdat de impact van de explosie op de rest van het gebouw onbekend was, werden de overige bewoners geëvacueerd. Toen na een bouwkundige keuring bleek dat het veilig was, kon het onderzoek van start gaan. De dagen erna heeft uitvoerig sporenonderzoek plaatsgevonden. Daarnaast is gesproken met getuigen, zijn camerabeelden bekeken en is ander onderzoek verricht.

Bewoners

Maandag is de identiteit van de slachtoffers vastgesteld. Het bleek te gaan om de bewoners. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat de vrouw om het leven is gebracht en de man door de explosie is omgekomen. Hulpinstanties staan de nabestaanden bij.

Informatie 

Nu hulp nodig? bel 0900-0113 of ga naar 113.nl

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):