donderdag, 25. juli 2019 - 20:58 Update: 25-07-2019 20:59

Belangrijke veiligheidswaarschuwing zwembandjes Lekker-zwemmen.nl

veiligheidswaarschuwing zwembandjes lekker-zwemmen.nl
Foto: Lekker-zwemmen.nl
Den Haag

Lekker-zwemmen.nl heeft een veiligheidswaarschuwing geplaatst voor ronde zwembandjes type beginners (groen/geel gekleurd) en gevorderden (rood/geel gekleurd).

Deze zwembandjes zijn verkocht vanaf 2016 tot en met mei 2019. De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) heeft vastgesteld dat de zwembandjes niet voldoen aan de wetgeving. De zwembandjes zijn persoonlijke beschermingsmiddelen en bedoeld en bestemd om een (klein) kind, dat nog niet (goed) kan zwemmen te laten drijven en te ondersteunen tijdens het zwemmen. Van beide typen producten kan de leverancier de conformiteit van hun serieproductie niet waarborgen. Daarnaast zijn in de afgelopen periode van de zwembandjes type beginners (groen/geel gekleurd) meerdere gevallen bekend waarbij de naden waren gescheurd. Hierdoor bestaat het gevaar op verdrinking. Dit meldt de NVWA op de website.

Als u in het bezit bent van de zwembandjes stop dan onmiddellijk met het gebruik ervan. Breng de zwembandjes terug naar de leverancier waar u deze gekocht heeft.

Voor vragen neem contact op met info@lekkerzwemmen.nl

Zie ook: www.lekker-zwemmen.nl