vrijdag, 26. juli 2019 - 13:59 Update: 26-07-2019 14:25

Bekeuring voor dertien personen voor slapen op het strand

strand-personen
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Den Haag/Scheveningen

In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie dertien personen bekeurd omdat zij op het strand sliepen of op de terrassen van de strandtenten.

Schoonmaken strand

Tijdens een controle stuitten agenten op meerdere personen die op het strand van Scheveningen sliepen en hierbij voor overlast zorgden door bijvoorbeeld rommel achter te laten. Ook lagen zij in de weg van de werkzaamheden om het strand ’s nachts schoon te maken.

Strandtent

De politie bekeurde ook meerdere personen die op de terrassen van de strandtenten sliepen. Zo lag een persoon te slapen op het terras van een strandtent en had een ander persoon bij meerdere strandtenten kussens weggehaald en lag daaronder te slapen. De dertien personen ontvangen allen een boete van elk 140,- euro.

Niet toegestaan

Hoewel de politie zich kan voorstellen dat mensen met dit warme weer de buitenlucht verkiezen boven een slaapkamer is buiten slapen op openbare plekken niet toegestaan. Bovendien kan het buiten slapen op openbare plekken leiden tot onveilige situaties en overlast zoals rommel.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):