woensdag, 21. augustus 2019 - 12:27 Update: 21-08-2019 12:41

Giraffe geboren in Beekse Bergen

giraf, geboren, beekse bergen
Foto: Beekse Bergen
Hilvarenbeek

In de ochtend van 20 augustus is in Safaripark Beekse Bergen een Nubische giraffe geboren

Moeder Gerda is, na een draagtijd van 15 maanden, bevallen van een gezonde dochter Natasja. Moeder en jong maken het goed. Voor zowel moeder als vader Milo is Natasja het eerste jong. En voor Beekse Bergen is zij de eerste giraffe van dit jaar.

Grootste aantal giraffen in Europa

Natasja maakt onderdeel uit van de grootste populatie giraffen in Europa. Beekse Bergen heeft nu in totaal 36 giraffen, verdeeld over een aantal groepen. Beekse Bergen is erg blij met de komst van Natasja.

Goed te bewonderen

Bezoekers kunnen haar bewonderen tijdens een bus- of autosafari. En ook tijdens een wandelsafari komen bezoekers haar tegen. Ze staat op dezelfde vlakte als de Grevy zebra’s, waar er onlangs twee van geboren zijn. Ook de vorig jaar geboren giraffen Rob en Finn zijn uiteraard op het park te zien. 

Vier centimeter per week

Natasja is 1,60 meter groot en weegt ongeveer 45 kilo. Het eerste jaar drinkt een jonge giraffe melk bij haar moeder, daarnaast begint ze ook al andere vaste voeding te eten. Dat heeft ze nodig om goed te kunnen groeien. Als een giraffe één jaar is, is ze al twee keer zo groot als bij haar geboorte. Dat betekent dat zij gemiddeld 4 centimeter per week groeit.

 

Categorie:
Provincie: