vrijdag, 23. augustus 2019 - 9:32 Update: 23-08-2019 10:25

Drugsdealer met mes tegen studenten: 'ik ben voortaan jullie drugsdealer'

drugsdealer-sms
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Tilburg

Afgelopen donderdagavond had een groepje nieuwbakken Tilburgse studenten een wel heel bizarre ontmoeting op de Spoorlaan met een agressieve drugsdealer. 'De man bedreigde hen met een mes en dwong hen zo zijn telefoonnummer in hun telefoon te zetten onder de woorden: ik ben voortaan jullie drugsdealer', zo meldt de politie vrijdag.

Pseudokoop

'Een van de studenten liet het daar echter niet bij zitten. Hij liep naar het politiebureau op de Stationsstraat in Tilburg en deed daar zijn verhaal. De politie besloot daarop om meteen in actie te komen. Zij belden de officier van justitie en kregen toestemming voor een zogenaamde pseudokoop, waarbij agenten zich als koper voor doen', aldus de politie. 

Twee aanhoudingen

Hierop werd het nummer van de dealer gebeld en een afspraak gemaakt. Niet veel later troffen rechercheurs de dealer met nog een tweede persoon. Beiden bleken een handelshoeveelheid cocaïne en pillen bij zich te hebben. De twee verdachten, Tilburgers van 18 en 21 jaar, werden aangehouden. Bij een onderzoek in hun woning werd nog meer drugs aangetroffen. Ook daarbij ging het om cocaïne en pillen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: