vrijdag, 30. augustus 2019 - 15:36 Update: 30-08-2019 16:32

Aanhoudingen voor plaatsen handgranaten shishalounges Rotterdam

Rotterdam

Dankzij een DNA-hit kon de politie vorige week een 29-jarige man uit Den Haag en een 27-jarige Amsterdamse aanhouden voor het plaatsen van handgranaten op zaterdag 23 maart bij een souvenirwinkel op de Schiedamseweg en bij een shishalounge op de Schiedamsedijk waar het ook daadwerkelijk op donderdag 28 maart tot teen ontploffing kwam. Dit meldt de politie vrijdag.

Souvenir- waterpijpwinkel

'De politie startte een onderzoek en kreeg al snel het vermoeden dat er een verband was in beide zaken', aldus de politie. Zaterdagochtend 23 maart rond 09.00 uur viel een voorbijganger op de Schiedamseweg iets op. Bij een souvenir- en waterpijpenwinkel zaten twee handgranaten aan het rolluik vast. De politie startte een onderzoek.

Explosie

De daarop volgende donderdag zorgde een explosief voor schade aan een shishalounge  aan de Schiedamsedijk en een aantal geparkeerde auto’s. Een vrouw ontdekte die ochtend dat haar auto een kapotte ruit had. Dat bleek bij twee andere auto’s ook het geval. Er werden bij het rolluik van de horecagelegenheid fragmenten van een ontploft explosief gevonden. Hierop werd ook naar dit voorval een onderzoek gestart. Daaruit ontstond bij de politie het vermoeden dat  er een verband is tussen deze twee incidenten.

Buurtonderzoek

De hulp van het publiek werd ingeroepen, via een buurtonderzoek, maar ook via social media, Bureau Rijnmond en Opsporing Verzocht. Daarnaast werd zoveel mogelijk onderzoek verzameld via technisch en forensisch onderzoek. 

DNA-hit

Uiteindelijk gaf een DNA-hit de doorslag en konden dinsdag 13 augustus een 29-jarige man uit Den Haag en een 27-jarige vrouw uit Amsterdam aanhouden. De man is voorgeleid en voor 90 dagen in bewaring gegaan. De vrouw mag het onderzoek in vrijheid afwachten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: