maandag, 9. september 2019 - 16:47 Update: 09-09-2019 21:46

Wilders doet aangifte tegen Officier van Justitie en twee Advocaten-Generaal

Foto van Geert Wilders in auto met beveiligers | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Haag

Geert Wilders heeft maandagmiddag aangifte gedaan tegen Officier van Justitie Bos en Advocaten-Generaal Van Roessel en Sta. Dit laat Wilders maandag weten. 'Op weg naar de politie om aangifte te doen tegen een Officier van Justitie en twee advocaten Generaal wegens ernstig vermoeden valsheid in geschrifte', aldus Wilders in een tweet om 16.00 uur.

'Borst natmaken'

'Het OM en alle andere betrokkenen (ambtenaren en politici) die een rol hebben gespeeld bij mijn politieke vervolging kunnen hun borst natmaken. Ze kunnen zich opmaken voor een serie aangiften en procedures, strafrechtelijk en mogelijk civiel. Te beginnen vandaag met een aangifte tegen een Officier van Justitie en twee Advocaten-Generaal wegens een ernstig vermoeden van valsheid in geschrifte in verband met het opstellen van een proces verbaal op ambtsbelofte dat onwaarheden bevat', stelt Wilders.

Ambtenaren Justitie

Wilders zegt meerdere bewijzen te hebben dat ambtenaren van het ministerie van Justitie zich inhoudelijk hebben bemoeid met de rechtszaak tegen Wilders over zijn minder-Marokkanen uitspraak.