woensdag, 11. september 2019 - 8:01 Update: 11-09-2019 13:22

Vader overleden en moeder en kind in kritieke toestand naar ziekenhuis na koolmonoxidevergiftiging

mensen, reanimeren, woning, doesburg, koolmonoxide
Foto: Archief EHF
Doesburg

In een woning in Doesburg is de vader van een groot gezin overleden door een koolmonoxidevergiftiging. Zijn vrouw en een van zijn kinderen zijn in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

In het Gelderse Doesburg rukten de hulpdiensten woensdagochtend massaal uitgerukt voor meerdere gewonden in een woning. Veiligheidsregio Gelderland-Midden meldde op Twitter dat er een melding iwas  gedaan van meerdere personen met ernstige gezondheidsproblemen. Meerdere ambulances en brandweerwagen kwamen ter plaatse bij  een woning aan de Monseigneur Bekkerslaan  In verband  met reanimatie was ook een traumahelikopter ter plaatse. Er waren twee traumaheli's opgeroepen, maar er werd er een afgemeld. Dit meldt Omroep Gelderland woensdag.

Een woordvoerder van Veiligheidsregio Gelderland-Midden liet weten dat er geen sprake is van een geweldsincident. Tegenover De Gelderlander zegt hij er 'ernstig rekening mee te houden’ dat het om een koolmonoxide-vergiftiging gaat.  De situatie is volgens hem veilig.

Update:

Drie personen zijn volgens een woordvoerder ven Veiligheidsregio Gelderland-Midden met ernstige gezondheidsproblemen aangetroffen door andere gezinsleden. Eén van hen is gereanimeerd. Volgens de brandweer wonen er 14 mensen in de woning. Het gaat om twee woningen waar eerder al één woning van was gemaakt. De bewoners behoren allemaal tot één gezin, zo meldt onder meer de Gelderlander. Volgens de krant gaat het om asielzoekers. De technische recherche doet onderzoek. De andere gezinsleden zijn voorlopig ondergebracht in een kantine van de lokale sportclub.

De woordvoerder van de Veiligheidsregio zegt de omroep dat de mogelijke oorzaak in dit geval koolmonoxidevergiftiging is als gevolg van een slecht afgestelde cv-ketel.

 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: