dinsdag, 24. september 2019 - 15:44

Aanhouding voor drie overvallen

Foto van zijkant politiebus
Foto: Politie
Rotterdam

Eind 2018 werden er meerdere overvallen gepleegd in Rotterdam Zuid. Twee keer op een Esso tankstation en een poging overval op een Poolse supermarkt. Een 24-jarige man is aangehouden en de raadkamer van de rechtbank heeft besloten zijn gevangenhouding te verlengen met 90 dagen. De politie is nog op zoek naar een andere dader die bij de laatste overvallen aanwezig was.

Tankstation Esso aan de Adriaan Volkerlaan werd op 16 november 2018 overvallen door een man die de medewerkster bedreigde met een vuurwapen. De week erna, vrijdag 23 november rond 20.00 uur, werd hetzelfde tankstation weer overvallen. De dader bedreigde de medewerkster wederom met een vuurwapen. Dit keer was hij samen met een handlanger. Twee weken later, op 7 december, was de lokale supermarkt Ich Troje aan de Dordtsestraatweg aan de beurt. Ook hier werd een vuurwapen gebruikt en waren de daders met z’n tweeën.

De werkwijze en het signalement van de overvaller met het vuurwapen toonde in alle drie de zaken grote gelijkenis, waardoor er vanuit werd gegaan dat alle drie de overvallen door een en dezelfde dader(s) gepleegd moest zijn.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: