woensdag, 25. september 2019 - 16:53 Update: 25-09-2019 17:05

Filmende automobilisten krijgen bon van 249,- euro

auto-file-spiegel
Foto: Archief EHF
Kapelle

De politie heeft in het Zeeuwse Kapelle tien automobilisten bekeurd die vanuit hun rijdende auto met hun smartphone een gekantelde vrachtwagen hebben gefilmd. Dit meldt de politie woensdag.

Boete

Aangezien het verboden is om, als bestuurder, tijdens het rijden je mobiele telefoon in de hand te houden, krijgen deze tien bestuurders binnenkort een verzoek tot betaling van 249,- euro van het CJIB in hun brievenbus.

Gekantelde vrachtwagen met huisvuil

Dinsdagmiddag rond 17.00 uur kantelde een vrachtwagen geladen met huisvuil op de A58 ter hoogte van Kapelle. De rijbaan in de richting van Bergen op Zoom werd door dit ongeval uren gestremd. Zelfs in de ochtendspits stond er nog een file in de richting van Brabant. Verkeer werd omgeleid via de afrit ’s-Gravenpolder. Door het kantelen kwam de vrachtwagen ook gedeeltelijk terecht op de rijbaan Zeeland in. Een rijstrook kon tijdelijk niet meer gebruikt worden.

Chauffeur bekneld

Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend. De chauffeur van de vrachtwagen heeft enige tijd bekneld gezeten in zijn cabine. Hij is door de brandweer bevrijd en daarna met onbekend letsel door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie zal nog getuigen gaan horen die het ongeval hebben zien gebeuren. Agenten die ter plaatse kwamen hebben hun gegevens genoteerd. Zij worden benaderd.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: