donderdag, 26. september 2019 - 8:49 Update: 26-09-2019 12:54

Drie gewonden bij steekincident Grote Markt Groningen

Foto van politie donker plein horeca | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Groningen

Woensdagavond heeft een man met een mes ingestoken op een persoon die op het terras zat op de Grote Markt in Groningen. 'Bij het incident zijn drie personen gewond geraakt en is een verdachte aangehouden', zo meldt de politie.

Hulpdiensten

Het steekincident deed zich even voor 22.00 uur voor toen het druk was bij diverse horecagelegenheden op de Grote Markt. De hulpdiensten kwamen ter plaatse en de politie startte met een onderzoek naar de oorzaak en de toedracht.

Verdachte aangehouden

Rond 22.05 heeft de politie een verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Ook nam de politie een steekwapen in beslag dat nader zal worden onderzocht.

Sporenonderzoek

Forensische rechercheurs van de politie hebben in de nabije omgeving een sporenonderzoek verricht en stelden eventuele sporen veilig. Daarnaast heeft de politie een buurtonderzoek gedaan.

Lichtgewonden

De man stak met een mes één van de bezoekers van het terras. Daarop probeerden omstanders de verdachte te overmeesteren. Daarbij zijn twee anderen gewond geraakt. De slachtoffers wisten de toezichthouders van Handhaving aan te spreken en wezen de verdachte aan. De handhavers hebben hem staande gehouden en overgedragen aan de politie. De verdachte is een 67-jarige man uit Groningen. Hij maakte een verwarde indruk.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: