vrijdag, 8. november 2019 - 14:44 Update: 08-11-2019 14:48

Langdurig gezochte Belg op Nederlandse camping gearresteerd

Foto van vakantiepark | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Bergen op Zoom

De politie heeft donderdagavond op een camping in Nederland een Belgische man aangehouden, die al sinds 2011 in België werd gezocht. Dit meldt de politie vrijdagmiddag.

Ontsnapt

'De man (46) ontsnapte in 2011 uit zijn bewaring in België en moest bij de Zuiderburen nog een lange gevangenisstraf uitzitten voor zware mishandeling en brandstichting', aldus de politie.

Intensieve speurtocht

De man onttrok zich al die jaren aan de politie en hoopte in Nederland een vrij leven te hebben. Omdat er signalen waren dat de man zich zou ophouden rondom Bergen op Zoom, dienden de Belgische justitie een zogenaamd rechtshulpverzoek in. 

Spoor leidt naar camping

Door rechercheurs werd een onderzoek ingesteld en na een intensieve speurtocht van enige dagen wees het spoor naar een camping in Bergen op Zoom. Een team van de politie trad donderdagavond rond 22.00 uur een chalet binnen, waar hij werd aangehouden. Hij is in een politiecellencomplex ingesloten en wordt aan de Belgische justitie overgedragen. De politie houdt vaker mensen aan, die nog een langdurige straf hebben openstaan.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: