vrijdag, 15. november 2019 - 14:04 Update: 15-11-2019 14:21

5 tips voor het afsluiten van je zorgverzekering

healthcare
Foto: Pixabay/TotalShape
Leeuwarden

Eens in het jaar heb je de kans om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. En of je er nu voor kiest om daadwerkelijk over te stappen of niet; het vergelijken van verzekeraars is altijd de moeite waard. Maar waar let je nu op bij het afsluiten van je zorgverzekering? We geven je een aantal handige tips.

1. Kijk naar de mogelijkheden voor aanvullende zorg

Bij bepaalde verzekeraars zoals bijvoorbeeld de FBTO zorgverzekering wordt je de mogelijkheid geboden om aanvullende zorg te verzekeren door verschillende modules toe te voegen aan de basisverzekering. Dit geeft je alle keuzevrijheid om je zorgverzekering op zo’n manier samen te stellen dat deze perfect bij jouw leven, wensen en behoeften past. Ga je bijvoorbeeld alleen naar de tandarts voor controle en heb je nooit problemen, dan kun je deze module weglaten om wat geld te besparen. Handig toch?!

2. Kies een hoger eigen risico

Het verplicht eigen risico bedraagt 385 euro; en dat betekent dat je de eerste 385 euro aan zorgkosten zelf moet betalen. Je kunt er voor kiezen om dit eigen risico op te hogen met een vrijwillig eigen risico van maximaal 500 euro. Dit betekent dat je meer zelf betaalt, maar dat de maandelijkse zorgpremie lekker laag blijft. Je kunt online gemakkelijk zien hoeveel je maandelijks en jaarlijks kunt besparen door een hoger eigen risico af te sluiten.

3. Jaarlijkse premie

Kijk bij iedere mogelijke zorgverzekering eens wat de kosten zijn wanneer je de premie jaarlijks zou betalen. Hoewel veel mensen maandelijks hun premie betalen, kan een jaarlijkse betaling bij veel zorgverzekeraars een flinke besparing opleveren. Wanneer je jaarlijks betaald krijg je vaak kortingen tot twee procent van je zorgpremie.

4. Is korting mogelijk?

Het is in veel gevallen mogelijk om korting te krijgen op je zorgverzekering. Dit kun je bijvoorbeeld doen door meerdere verzekeringen bij dezelfde verzekeraar af te sluiten, of door je verzekering af te sluiten via een collectief. Kijk even bij je werkgever, de vakbond of de gemeente welke collectieven er mogelijk zijn om wat korting op je zorgverzekering te krijgen.

5. Neem de tijd om offertes te vergelijken

Ook wanneer je helemaal happy bent met je huidige zorgverzekeraar is het belangrijk om regelmatig offertes van de concurrenten op te vragen. Het kan zomaar eens zo zijn dat een andere verzekeraar hetzelfde pakket tegen een scherper tarief aanbiedt. Het overstappen kost je niets en kan vaak zonder problemen online of telefonisch geregeld worden. De moeite waard, toch?!

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):