donderdag, 21. november 2019 - 18:22 Update: 21-11-2019 18:26

Verdachte na elf jaar aangehouden in Montenegro

verdachte, elf jaar, aangehouden, montenegro
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Breda

Op 20 juni 2008 is op de Edisonstraat een 33-jarige man uit Breda neergestoken, die een dag later aan zijn verwondingen is overleden. Elf jaar na dit steekincident is een 37-jarige verdachte aangehouden.

De Bredanaar is die avond in een café om een voetbalwedstrijd te kijken. Wanneer hij het café verlaat wordt hij even verderop op straat in zijn pols, nek en rug gestoken. Hij zakt in elkaar en overlijdt de volgende dag aan zijn verwondingen.

Naar aanleiding van dit incident is een onderzoek ingesteld. Hieruit is een, toen 26-jarige verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats aangemerkt. Uit onderzoek bleek verder dat de verdachte Nederland ontvlucht zou zijn, waardoor de verdachte internationaal gesignaleerd stond.

Op 15 augustus melden de autoriteiten in Montenegro dat zij de verdachte hebben aangehouden. Op 13 november is de man, naar aanleiding van een uitleveringsverzoek, overgebracht naar Nederland. Hij is voorgeleid door de rechter-commissaris en zit in voorlopige hechtenis. Het onderzoek loopt nog.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: