vrijdag, 13. december 2019 - 13:36 Update: 13-12-2019 14:19

Uitgebrande bestelbus Duivendrecht is vluchtauto liquidatie Escapade

agenten-donker-zwaailicht
Diemen/Amstelveen

'De uitgebrande VW transporter, die donderdagavond werd aangetroffen op de Buitensingel in Duivendrecht, is de vluchtauto is geweest van de daders die betrokken waren bij het dodelijk schietincident op Escapade in Amstelveen', dit meldt de politie vrijdagmiddag.

Uitgebrande bus Buitensingel Duivendrecht

Het schietincident vond plaats op donderdag 12 december 2019 rond 17.15 uur. Hierbij is de 39-jarige Rachid Kotar om het leven gekomen. De recherche vraagt of iemand informatie heeft wat er rondom dit slachtoffer heeft gespeeld wat mogelijk te maken heeft met deze gerichte actie.

Uitgebrande bestelbus

De daders hebben gebruikt gemaakt van een vluchtauto van het merk Volkswagen, type transporter, oud model, voorzien van geblindeerde achterruiten. Deze auto, welke was voorzien van valse kentekenplaten, is ongeveer 20 minuten later brandend aangetroffen op de Buitensingel in Duivendrecht. De recherche zou graag getuigen willen spreken die deze auto hebben zien rijden voor het schietincident, ten tijde van de vlucht naar en verdachte omstandigheden op de Buitensingel. 

Getuigenoproep

De verdachte omstandigheden op de Buitensingel kunnen ook een aantal dagen voor het uitbranden van de transporter zijn en zowel daarna, bijvoorbeeld het overstappen in een andere auto. De recherche zou ook graag willen weten of getuigen deze auto hebben zien rijden op de A9 of de Burgemeester Stramannweg in de richting van de Buitensingel.

Lees ook: Door schotwond overleden man Buitensingel had zijn kindje op achterbank bij zich

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: