maandag, 16. december 2019 - 8:04 Update: 16-12-2019 8:40

Automobilist botst op boom tijdens politieachtervolging en overlijdt

automobilist, overleden, politieachtervolging, botsing, boom
Foto: Archief EHF
Riethoven

In de nacht van zondag op maandag is in het Brabantse Riethoven een automobilist om het leven gekomen tijdens een politieachtervolging.

Het slachtoffer reed in een gestolen auto op een boom en meteen daarna botsten agenten met hun auto op de auto van het slachtoffer. De man werd door de klap uit de auto geslingerd en overleed ter plaatse. Het ongeluk gebeurde rond 01.45 uur op de Hobbel. Dit heeft de politie bekendgemaakt. 

De politie laat weten dat de auto kort voor het ongeluk in Waalre was gestolen. De diefstal werd rond 01.30 uur gemeld door een getuige. Agenten zagen de auto rijden en gingen erachteraan, waarna de aanrijding ontstond. 

Inmiddels is uit sporenonderzoek vastgesteld dat de bestuurder van de gestolen auto op de  Hobbel eerst buiten het zicht van de agenten een eenzijdige aanrijding met een boom heeft gehad. Die is hem waarschijnlijk fataal geworden. Daarna is pas de aanrijding met de politieauto gebeurd. De betrokken agenten hebben nog geprobeerd om de man te reanimeren, maar dit mocht helaas niet meer baten. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: