zaterdag, 21. december 2019 - 9:53 Update: 21-12-2019 9:59

Grote uitslaande brand jeugdzorginstelling De La Salle in Boxtel

Boxtel

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd rond ‪02.10 uur‬ de brandweer gealarmeerd voor een gebouwbrand op het terrein van De La Salle (Koraalgroep) aan de Schijndelseweg in Boxtel. Op dat moment sloegen de vlammen al uit het dak van het pand.

Werkplaats

De brandweer schaalde op naar grote brand, het vuur werd bestreden met drie blusvoertuigen aangevuld met een ladderwagen en twee watertankwagens. In het pand zat onder andere een werkplaats en een opslag van de technische dienst. In het pand stond ook een bestelauto die door de brand werd verwoest. 

Overslag brand voorkomen

De brandweer heeft weten te voorkomen dat het vuur oversloeg naar het aangrenzende pand waar onder andere de keuken zit gehuisvest. Met een kraan werden brandende restanten uit elkaar getrokken om de brand volledig te kunnen afblussen. Het nablussen heeft nog de nodige tijd in beslag genomen. Over de oorzaak van de brand is op dit moment nog niets bekend.

Meerdere branden

Het afgelopen jaar is de brandweer al meerdere malen voor branden, van zowel kleine en middelgrote omvang, ingezet geweest op het terrein van deze jeugdzorginstelling.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):