donderdag, 9. januari 2020 - 12:33 Update: 09-01-2020 12:49

Tragisch ongeval Bussum mogelijk door technisch falen bus

Foto van stopknop in bus | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Bussum

Het tragische ongeval in Bussum met een bus woensdagmiddag, waarbij een vrouw om het leven is gekomen, is mogelijk ten gevolge van een technisch falen van de bus. Dat meldt de politie donderdag.

Vrouw overleden

'Bij het verkeersongeval op de Comeniuslaan kwam een 36-jarige vrouw uit Naarden om het leven', aldus de politie. Naast het dit slachtoffer zijn er geen gewonden gevallen. De Comeniuslaan is lange tijd afgezet voor hulpverlening en het politieonderzoek.

Zeven auto's aangereden

De bus met passagiers reed woensdagmiddag rond 16.30 uur over de Comeniuslaan in Bussum. De bus reed tegen zeven auto’s aan en ook de 36-jarige fietsster raakte betrokken bij het ongeval. De vrouw uit Naarden kwam onder de bus terecht en overleed ter plekke aan haar verwondingen. 

Bus technisch onderzocht

Het Opsporingsteam Verkeer onderzoekt de toedracht van het ongeval. Veel getuigen zijn gesproken en camerabeelden bekeken. Op dit moment lijkt het te gaan om een technisch falen. De bus is in beslag genomen en zal technisch worden onderzocht. Het onderzoek is nog niet officieel afgerond.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: